Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Поділлі ще одна громада залишила Моспатріархат

    У середу, 4 травня, громада села Чорна Кам’янець-Подільського районі вийшла з УПЦ Московського патріархату. Одноголосно селяни на зборах проголосували за перехід до ПЦУ.

    Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Чемеровецької територіальної громади.

    “Сьогодні у Чорнянському сільському будинку культури відбулися збори віруючих мешканців села з нагоди обговорення питання про доцільність подальшого перебування місцевої релігійної громади у складі УПЦ московського патріархату. Учасники зібрання одноголосно підтримали пропозицію ініціативної групи щодо переходу під юрисдикцію Православної Церкви України”, — йдеться у повідомленні.

    Наприкінці квітня депутати Чемеровецької селищної ради звернулися до вірних УПЦ МП із закликом “щодо необхідності припинення діяльності російської православної церкви у особі УПЦ МП на території нашої громади”.

    “Цю кровожерливу війну повністю і відкрито підтримує російська православна церква на чолі з так званим патріархом кірілом. Підтримує геноцид українського народу! Більше того, кіріл заохочує і благословляє окупантів продовжувати вбивати наших братів і сестер. Ви вже неодноразово переконалися, що їхнє так зване «військо» – це збіговисько нелюдів, які немають у душі нічого святого. Вони не цураються навіть бомбити та обстрілювати українські церкви, в тому числі храми УПЦ московського патріархату. Їх не зупиняє нічого і ніхто, бо навіть від своєї церкви вони чують слова підтримки.

    У цих умовах продовжувати підпорядковуватися московському патріархату означає прямо підтримувати геноцид власного народу і фінансувати війну, яку розгорнула росія. Дозволяти тримати себе в ярмі і мовчки схиляти голову перед патріархом, на чиїх руках кров наших співвітчизників”, — наголошують селищні депутати.

    Найсвіжіше

    Популярне