Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Протягом останніх днів росіяни стали менше вірити пропаганді і почали ставити незручні питання – Грозєв

    російська федерація планує до 9 травня поточного року захопити південну частину України, у тому числі місто Одесу. Таку думку озвучив розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, пише «Сьогодні».

    Експерт зауважив, що зараз очевидною є паніка в середовищі влади росії, а тому зростає прогнозоване бажання «продати» будь-яку «перемогу» до 9 травня.

    «Вони розуміють, що якщо нічого красивого, як повний коридор в Одесу, наприклад, вони не подарують народу, то народ почне ставити питання», – розповів розслідувач.

    Водночас, одна з ключових небезпеки полягає у тому, що кремль, за умови відсутності вагомих здобутків, спробує вдатись до більш відкритих терористичних дій, на кшталт застосування забороненої зброї масового ураження.

    «Якщо їм це не вдасться – а мені здається, що їм це не вдасться, – то вони будуть готові в останню хвилину піти на більш терористичні заходи, а це і застосування хімічної зброї», – запевнив Христо Грозєв.

    Окрім цього, журналіст навів факти, що свідчать про зростання недовіри російського народу до влади рф та пропаганді.

    «Ми відстежуємо щодня всі запити в російських інтернет-пошукових системах, і часто задаються питаннями стали: що реально сталося з крейсером «москва»? Коли Україна заїде на територію росії? Куди подівся шойгу? Тиждень тому населення більше вірило в пропаганду, проте останні 3-4 дні ставляться питання, які показують, що населення не вірить своєму уряду, проте публічно це ще не висловлює», – підсумував експерт.

    Найсвіжіше

    Популярне