П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Зеленський назвав країни, що демонструють готовність стати гарантами безпеки України

    Готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Італія й Туреччина, однак жодна країна ще не дала остаточної відповіді. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю українським онлайн-медіа, пише Українська правда.

    “На сьогодні тих, хто демонструють, що вони готові, – підписантів в нас поки що немає, але є демонстрація – від Джонсона, від Британії, від США, від Італії, від Туреччини. Я думаю окремо буде від Євросоюзу”, – розповів Зеленський.

    За його словами, він говорив окремо з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем, а також з Францією та Німеччиною.

    “Ми перше коло розмови будемо робити в такому форматі на п’ятьох (Британія, США, Німеччина, Франція, Польща). Потім будуть доєднані інші країні. Поки що від інших я не отримав підтвердження. Але там складні питання, що хочемо ми і що готові нам надати”, – зазначив Зеленський.

    Крім цього, президент вважає, що в України не буде проблеми зі зброєю чи санкціями проти країни-агресора, але будуть питання щодо військової компоненти.

    Під час інтерв’ю Зеленський також заявив, що знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку на перемовинах із РФ.

    Найсвіжіше

    Популярне