Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    До Чернігова просять повертатися лише тих, хто відновлюватиме критичну інфраструктуру. Інших закликають зачекати — ОВА

    Влада просить, щоб до Чернігова поверталися лише люди, які працюватимуть над відновленням критичної інфраструктури. Лише після цього до міста запросять решту жителів.

    Про це сказав голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

    За його словами, сьогодні-вчора Чернігів ожив, але всі комунікації міста перебувають у дуже критичному стані — зараз всі служби працюють над їх відновленням.

    «Я дуже прошу чернігівців не повертатися. Повертаються ті, хто мають відновити критичну інфраструктуру. Потім будуть повертатися ті, хто проживає і працює в інших місцях», — сказав Чаус.

    Він пояснив, що місто має спочатку відновити свої канали електропостачання, водопостачання і теплопостачання, а потім зможе прийняти решту жителів.

    Що передувало?

    У березні Чернігів був під постійними обстрілами: там стало спокійніше лише на початку квітня, коли окупанти покинули Чернігівську та Київську області.

    А 4 квітня відновилося автомобільне сполучення з Чернігова до Києва. Проїзд можливий трасою на Гончарівське (або старий київський шлях).

    Автівкам доведеться поки що користуватися цим шляхом, оскільки окупанти вночі 23 березня скинули авіабомби на автомобільний міст через Десну, який сполучав Чернігів із Києвом. Унаслідок удару впав один із прольотів мосту.

    Найсвіжіше

    Популярне