Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Франківська громада УПЦ МП спростувала заяву Марцінківа про перехід до Православної церкви України

    В Івано-Франківську релігійна спільнота УПЦ Московського патріархату, храм якої розташований на вулиці Довженка, спростувала заяву міського голови Руслана Марцінківа про намір перейти під юрисдикцію Православної церкви України.

    Відповідну заяву оприлюднили на сайті єпархії.

    “Івано-Франківська єпархія повідомляє, що громада та священнослужителі собору Різдва Христового з таким зверненням не зверталися та залишаються у лоні Української православної церкви”, — йдеться у дописі.

    Також в єпархії повідомили, що Івано-Франківська єпархія УПЦ засудила розпочату Росією війну проти України та підтримує територіальну цілісність України. Духовенство єпархії припинило поминання патріарха московського та звернулося до блаженнішого митрополита Онуфрія скликати собор та вийти з Московського патріархату канонічним шляхом.

    “Щоденно потребуючі люди отримують гарячі обіди біля собору Різдва Христового, вимушені переселенці знайшли притулок в приміщенні на території храму. Відділ благодійності та соціального служіння єпархії надає гуманітарну та фінансову допомогу переселенцям та Збройним силам України”, — повідомили на сайті.

    Найсвіжіше

    Популярне