П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Візит папи Франциска в Україну в час війни міг би бути потужним миротворчим жестом», – Патріарх Святослав

    Глава УГКЦ, заявив, що візит папи Франциска в Україну в час війни міг би бути потужним миротворчим жестом і що в Україні дуже чекають на папу. Про це він сказав в ефірі телемарафону на 5-му каналі, коментуючи можливий візит Римського Архиєрея в Україну.

    «Ми працюємо над тим, щоб візит Святішого Отця в Україну відбувся», – сказав Глава УГКЦ, додавши, що над цим працює державна і церковна влада. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    «Нам би хотілося, щоб він приїхав в Україну якнайшвидше», – наголосив Блаженніший Святослав.

    Обставини війни, за його словами, не є для цього головною перешкодою.

    Глава УГКЦ розповів, що нещодавно спілкувався з папою Франциском і що Святіший Отець йому особисто сказав, що він зробить все, щоб зупинити війну в Україні. «Його візит в Україну в час війни міг би бути потужним миротворчим жестом», – вважає Блаженніший Святослав.

    «Ми його щиро чекаємо», – додав він.

    Пригадуємо, що в суботу, 2 квітня, під час подорожі на Мальту Святіший Отець Франциск заявив, що питання візиту в Україну лежить в нього на столі, він над ним розмірковує і, як буде така можливість, здійснить цей візит.

    Повертаючись з Мальти до Рима в неділю, 3 квітня, Папа Франциск повторив, що його візит в Україну розглядається як одна з пропозицій, яка надійшла. «Я не знаю, чи це вдасться зробити, чи це доречно і чи послужить на краще. А може, справді варто здійснити цю подорож і я повинен це зробити… Усе це витає в повітрі», – зазначив Папа.

    Найсвіжіше

    Популярне