П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Україна така сильна, тому що обстоює правду», – Глава УГКЦ

    Україна обстоює правду. Бореться за істину, бореться за те, що людське життя має свою гідність, є безцінним і просто так його нищити або робити інструментом, заручником у політиці політичних злочинців є неприпустимо. Таке переконання висловив Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні у 35-й день кривавої війни РФ проти України.

    Він відзначив, що ворог нещадно нищить наші міста і села, розстрілює мирних жителів, не зважає ані на духовну, ані на культурну спадщину українського народу. «Ми тільки тепер починаємо бачити подальші наслідки цієї війни. Війна завжди несе із собою розруху. Цілі міста і села перетворилися на міста-привиди. Де колись було квітуче духовне та інтелектуальне громадське життя, сьогодні стоять згарища і гуляє вітер», – сказав Блаженніший Святослав.

    Глава УГКЦ додав, що війна завжди несе голод, зубожіння народу. Усі ці наслідки ми маємо бути готові подолали.

    На сьогодні ООН повідомляє про вже чотири мільйони біженців, які виїхали за межі України. Близько шести мільйонів людей покинули свої міста та села і половина з них – діти. Україна втратила половину своєї економіки.

    «Це означає, що найближчий місяць буде, можливо, одним із найважчих. Але Україна стоїть. Україна бореться. Україна перемагає і дивує світ», – зауважив Патріарх Святослав.

    Глава УГКЦ стверджує, що Україна стоїть, бо обстоює правду, і ця війна щоразу більше нагадує нам правило духовної боротьби, які кожен християнин веде з дияволом, зі злом і його слугами.

    «Хочу пригадати одне правило цієї духовної боротьби – зло завжди ховається в темряві. Якщо диявола, злі вчинки витягнути на світло, якщо їх розвінчати, то диявол одразу втрачає силу. Світло Божої істини його знесилює і обеззброює. Тому коли ховаємо чи приховуємо свої гріхи, вади, то вони стають сильнішими, домінують над нами. Але коли ми їх витягуємо на світло, йдемо до сповіді, самим собі про них говоримо і відкриваємо своє серце духовному отцеві, то наче витягуємо на світло диявола і забираємо в нього силу», – сказав Блаженніший Святослав.

    Роздумуючи над правилами духовної боротьби, над необхідністю розвінчати, викрити зло, Глава УГКЦ особливо подякував працівникам засобів масової інформації, усім журналістам, які ціною власного життя говорять правду про біль і страждання України.

    Найсвіжіше

    Популярне