П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Парафія разом із священником УПЦ МП приєдналась до Дніпровської єпархії ПЦУ

    31 березня архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон прийняв до Дніпропетровської єпархії Православної Церкви України парафію Різдва Пресвятої Богородиці “УПЦ МП”  у смт Радушне, Криворізького району разом з її настоятелем протоієреєм Богданом Табакою.   

    На нещодавніх парафіяльних зборах віряни “УПЦ МП” разом із настоятелем парафії вирішили вийти із юрисдикції московського патріархату в Україні, та приєднатись до Православної Церкви України, – повідомляє сайт Дніпровської єпархії ПЦУ.

    Сьогодні ж архієпископ ПЦУ Симеон задовольнив прохання релігійної громади і видав її настоятелю отцю Богдану відповідні укази та антимінс. Під час зустрічі єрарх ПЦУ привітав отця Богдана у родині Помісної Української Церкви та подякував йому та усій громаді за таке доленосне рішення.

    Нагадаємо, 28 березня єрарх Православної Церкви України архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон прийняв до складу Дніпропетровської єпархії Православної Церкви України релігійні громади УПЦ МП Дніпровської області: у селах Вільне, Савро та Червоне.

    Архієпископ Дніпровський Симеон

    Найсвіжіше

    Популярне