Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Саме в УПЦ МП створювали плацдарм для російської окупації, – релігійний експерт

    Російська православна Церква в Україні (УПЦ МП) створювала плацдарм для російської окупації і саме їх Путін йшов захищати, про що він відкрито і прямо заявив в першому своєму горезвісному зверненні.

    Про це пише релігійний експерт Олександр Єфременко.

    “Саме вони (УПЦ МП, – ред.) упродовж 30-ти років з висоти церковних амвонів проповідували “триєдіную русь”, розповсюджували страшилки про “грєх раскола, каторий нє сміваєтся даже мученіской кровью”, переказували фейкові пророцтва, навозили армії бабок-клікух, які з піною в роті кричали: “наш патріарх кіріл”, тягали по вулицям “сто, двісті, тристатисячні” хресні ходи прихильників “русского міра”, – підкреслив Єфременко.

    Всі ці “проповіді” і призвели до російського вторгнення. “Адже усі ці, так звані, флешмоби, палкі промови, хлібо-сільні зустрічі російських колаборантів в рясах, з’їзди “ображених” тощо давали кремлю надію і впевненість в тому, що тут чекають “асвабадітєлєй”. Саме на них і орієнтувалось злочинне російське керівництво”, – додав Єфременко.

    За словами релігійного експерта речник УПЦ МП і його керівництво все це добре розуміє, проте вони цього воліють не помічати, бо засліплені і одурманені ідеями “русского міра”.

    “Саме цей дурман і досі не дає багатьом колегам Данилевича, зокрема тих, що носять панагії, і про яких говорилось раніше у моїх попередніх дописах, вичавити з себе словосполучення “росія – ворог”, – підсумував Олександр Єфременко.

    Найсвіжіше

    Популярне