Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Полтавщині релігійна громада УПЦ МП перейшла до ПЦУ

    Через підтримку війни настоятелем Свято-Миколаївського храму в Гоголевому парафіяни церкви Московського патріархату перейшли до ПЦУ.

    Свято-Миколаївський храм у селі Гоголеве на Полтавщині перейшов до Православної Церкви України. До цього він належав Українській православній церкві Московського патріархату. Про це 25 березня Суспільному повідомив настоятель храму отець Павло.

    Рішення про перехід до Православної Церкви України 24 березня ухвалила релігійна громада. Відтепер храм підпорядковується Полтавській єпархії ПЦУ.

    “Люди побачивши, що настоятель Кіріл (предстоятель Російської Православної Церкви – ред.) схвалює вбивство наших бійців у війні, вирішили перейти у підпорядкування Православної Церкви України та молитися за наших воїнів українською”, — повідомив отець Павло.

    За його словами, свящника УПЦ МП, який до цього здійснював служби у храмі, також запрошували на збори, але той відмовився приходити.

    Як повідомив отець Павло, 26 березня у Свято-Миколаївському храмі відбудеться молебень за воїнів, які загинули на війні з Росією. Це буде перша служба української мовою у складі Православної церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне