Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    “Дівчатка з дитячого садка, а не мужики, просто діти, а не єпископи”, – Чорноморець про УПЦ МП

    УПЦ МП продовжує розповідати старі наративи. Там заявляють, що поминають Кіріла, але його поминають інші предстоятелі помісних церков і серед них навіть нібито митрополит Епіфаній.

    Ці заяви прокоментував релігієзнавець Юрій Чорноморець.

    1. Поминать Кіріла як свого гаспадіна-предстоятеля – одна справа, згадувати як предстоятеля іншої церкви – інша справа. Хто не зрозумів різниці чи ідіот чи бреше – привіт митрополиту Клименту Ніжинському (Вечері), о. Миколаю Данилевичу та іншим немає слів яким діячам інформаційної війни проти України.

    2. Митрополит Епіфаній припинив поминати Кіріла з початком війни.

    3. Скоро над Кірілом суд і його взагалі скинуть і тому самі суперечки про його поминання сьогодні чи не поминання іншими помісними церквами нагадують мені анекдот “чи потів хворий перед смертю”, “чи записали про піт у медичну картку”.

    4. Отже, поки світове православ’я готує суд над Кірілом, його васали в Україні бояться перестати його поминати, боятися підняти голос на захист свого народу щодня та щогодини (“ми сказали колись”, “галочка ось тут стоїть”). І боятися діяти. Просто дівчатка з дитячого садка, не мужики, просто діти, а не єпископи, просто самозакохані фіфи, а не ченці. Будьте прокляті Богом та історією – кожен єпископ, який в Україні залишається разом з Кірілом та його обожнюваним господарем Путіним. Якщо раніше Ви могли хоч чимось виправдатися, то тепер Ви підлягаєте до суду та гієєни вогняної. І нехай суд Церкви та суд людський теж Вас спіткає!

    Найсвіжіше

    Популярне