П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Грузинської Церкви: єретики ті єпископи, які вважають, що Україна карається за гріхи

    20 березня член Священного Синоду Грузинської Православної Церкви митрополит Йосиф виголосив проповідь після Божественної Літургії, в якій назвав єретиками тих єпископів, що вважають війну в Україні покаранням за її гріхи, повідомляє сайт wenews.ge

    «Деякі люди, у тому числі й духовенство, мені за них соромно, виходять і кажуть, що Україну карають за те, що вони (українці, – ред.) були грішниками, а Росію не карають. Виявляється, що Росія не була грішною? Як може священнослужитель виправдовувати вбивство дітей?! Як священнослужителі виправдовують один одного?! У священнослужителя, який говорить таке, як «Свята Русь», виявляється, що Русь була святою, коли вона вторглася в Україну, і ми бачимо, що міста зрівняні з землею. Хіба це святе?! Це фальшиві пророцтва!..», – сказав митрополит Грузинської Церкви.

    «Виявляється, Україна, чому на неї напали, знаєте?! Українська держава була дуже грішною, а Росія, виявляється, виконує Божу волю, щоб знищити українців. Хіба це не єресь?! Якщо патріарх і єпископи це підтримують, то вони справді єретики і не мають жодного відношення до православ’я», – сказав митрополит Йосиф.

    Найсвіжіше

    Популярне