Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    російські кораблі не зможуть вийти в море: через війну їм відключено оновлення навігаційних карт

    Торгівельні судна російської федерації незабаром не зможуть виходити з портів у море через відключення послуги оновлення навігаційних карт.

    Як повідомляє «Матрица свободы», до цього часу навігаційні карти російському флоту постачала компанія «Регістр Ллойда Вояж рус», офіс якої був зареєстрований у Санкт-Петербурзі. Однак нещодавно компанія офіційно попередила російських клієнтів, що припиняє продаж та оновлення всієї своєї продукції та сервісів через розв’язану росією війну проти України.

    «Картографічні продукти мають строкову та безстрокову ліцензію. Близько 99% суден використовують строкову ліцензію. До настання певної дати потрібно внести черговий платіж за використання картографічного продукту. У такому випадку протягом всього року надходять свіжі коректури. Кораблі, які ходять по електронним картам, отримують в портах ці оновлені продукти і після цього вже виходять у море. Що буде без оновлення електронних карт? Інспекція порту не випустить судно в рейс. Це може відбутись як на російській стороні, так і за межами рф. В останньому випадку судно не зможе повернутись додому», – розповів гендиректор компанії «НавМарін» Алєксєй Мігалін.

    Він додав, що ситуація з оновленння електроннних карт стане реальною проблемою для російських кораблів. Кожне судно під російським прапором буде лишатись в закордонних портах і на них будуть накладатись санкції. У підсумку це може призвести навіть до конфіскації судна.

    Найсвіжіше

    Популярне