Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа римський назвав війну рф в Україні “збоченим зловживанням владою”

    Папа римський Франциск закликав європейців і насамперед християн до активної позиції на тлі війни Росії проти України, передає vaticannews.va

    «Те, що ми переживаємо протягом останніх тижнів, це не те, на що ми сподівалися після важкого надзвичайного стану в охороні здоров’я, викликаного пандемією, що дала нам відчути знак безсилля та страху, разом із становищем уразливості нашого життя. Трагедія війни, що триває в серці Європи, приголомшує нас; ми ніколи не думали, що знову побачимо картини, що нагадують великі війни минулого століття», – пише Папа Франциск у посланні на ім’я Вільнюського Архиєпископа Ґінтараса Ґрушаса, Голови Ради Єпископських Конференцій Європи.

    «Безглуздий крик про допомогу українських братів і сестер закликає нас, громаду віруючих, не лише серйозно замислитися, а й плакати разом з ними і щось зробити для них; розділити страждання народу, чия ідентичність, історія та традиції були поранені. Знову нашому людству загрожує збочене зловживання владою та частковими інтересами, що прирікає беззахисних людей на будь-які форми брутального насильства», – наголосив понтифік.

    Папа Франциск подякував прелатам за негайну гуманітарну допомогу біженцям і закликав продовжувати молитися, “щоб ті, в чиїх руках долі народів, у будь-який спосіб намагалися зупинити війну і почати конструктивний діалог, прагнучи покласти край величезній гуманітарній трагедії”.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що папа Римський сприймає очільника РПЦ, не як духовного лідера, а як політичний інструмент.

    Найсвіжіше

    Популярне