Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    «Крики на всю лікарню, неможливо слухати»: До медзакладів Гомельської області звозять тисячі поранених росіян

    Медичні заклади Гомельської області (Білорусь) продовжують лікувати поранених російських військовиків. Як повідомляють місцеві мешканці, їх з України привозять як по землі, так і гелікоптерами. Надалі поранених відвозять в Мозирь та Гомель, а трупи – потягами та літаками до російської федерації.

    Про це пише «Радыё Свабода».

    «Були з побутовим пораненням в мозирській лікарні. Там стільки поранених росіян лежить – просто жах якийсь. Страшно понівечені. Їх стогін на всю лікарню – неможливо слухати», – розповідає джерело видання в Гомельскій області.

    «Лише у неділю у самому Мозирі було прооперовано сотні росіян. Вже у понеділок «підкинули» в лікарню ще більше. На їх лікування, на хірургічні операції кинуто всіх лікарів, у тому числі і терапевтів, і отоларингологів. Місцевим допомога, щоправда, теж надається, однак незабаром з цим можуть виникнути проблеми», – поділилось інформацією джерело з числа медпрацівників регіону.

    У Наровлі розгорнуто повноцінний польовий шпиталь.

    «На території колишньої автобази численні воєнні намети. Там у них і польова кухня, і пральня. Порахувати поранених навряд що можливо, але їх там вочевидь сотні. Місцевих туди й близько не пускають. Діти якісь крутились, може щось знімали, так їх міліція «пов’язала», до батьків потім приїжджали. Щоденно над шпиталем кружляють гелікоптери, яки прилітають з України. Склалось враження, що поранених стали привозити не лише на ПАЗ з червоним хрестом, як раніше, а й на гелікоптерах. В Наровлі поранені довго не затримуються. Їх тут підлатають і везуть на Мозирь, Гомель. Трупи – на потяги і до росії», – розповідають наровлянці.

    Ще одна медпрацівниця на умовах анонімності розповіла, що наразі планова допомога мешканцям Гомеля і Мозиря надається. Однак як буде складатись ситуація надалі – не зрозуміло. Вже зараз не важко передбачити, що в області будуть серйозні проблеми з препаратами проти правцю.

    Ще одне анонімне джерело повідомило, що станом на кінець минулого тижня лише з території Гомельської області літаками та потягами було вивезено на територію рф понад 2500 трупів російських вояків.

    Найсвіжіше

    Популярне