Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    У ПЦУ пояснили, що вбивати агресора – це виконання волі Божої

    В умовах війни з особливою гостротою постає запитання, як поєднати заповідь “не вбий” зі збройним опором ворогу. Але відповідь на нього є однозначною: грішить той, хто спричиняє зло, чинить убивство з метою геноциду, насилля, агресії, прагнучи загарбати щось – і це росія. Україна ж – держава, що захищає себе від агресії.

    Про це йдеться в дописі ПЦУ, передає Духовний Фронт України.

    Де факто, ми ведемо оборонну, справедливу війну. Українські воїни захищають свій народ і свої сім’ї, захищають кожного з нас. Наші воїни, згідно з християнським світоглядом, живуть заради інших, бо готові віддати свої життя за нас із вами. Це та любов, якої вчить Господь наш Ісус Христос: “Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх” (Ін. 15: 13).

    Святий апостол Павло зазначає: “Якщо робиш зло, бійся [того, хто носить меч], бо він недаремно носить меч; він – Божий слуга, месник на покарання того, хто робить зло” (Рим. 13: 4). Тому використання зброї для захисту ближніх і Батьківщини від ворога, для захисту від руйнувань і зла, які агресор несе в наш спільний дім, є не порушенням Божої волі, а навпаки – її виконанням.

    До речі, у шостій заповіді Божій “Не вбивай!” (Вих. 20: 13) староєврейське слово “razah” буквально означає “умисне вбивство іншої людини з люттю”. Відомо, що саме агресивне вбивство передбачає умисну жорстокість, тому, однозначно, наші воїни – це захисники, оборонці, а отже, знищуючи ворога, не чинять того вбивства, від якого застерігає Бог.

    “Свідчачи цю істину Церква знову і знову щиро благословляє українське військо і весь наш народ на опір ворогу та молиться за перемогу і мир для України!”, – підсумували в ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне