П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Церкви Греції висловив підтримку Україні у телефонній розмові з митрополитом Епіфанієм

    11 березня 2022 року предстоятель Грецької Православної Церкви Архієпископ Афінський і всієї Еллади Єронім ІІ зателефонував до предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія для того, щоби засвідчити підтримку Церкви Греції у цей важкий для України час.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт ПЦУ.

    Предстоятель ПЦУ розповів про поточні події, зокрема про варварські бомбардування російськими військами Маріуполя, Харкова та інших міст України, про служіння Церкви в час війни.

    Архієпископ Афінський Єронім висловив осуд російської агресії та співчуття і підтримку Церкви Греції для Православної Церкви України і українського народу. Він зазначив, що у храмах щоденно звучать молитви за мир в Україні, Церква і держава надають допомогу біженцям з України, а також збирають гуманітарні вантажі для потреб в нашій країні.

    «Митрополит Епіфаній від імені Церкви і нашого багатостраждального народу висловив сердечну подяку Церкві Греції, уряду і народу за підтримку України, за молитву і допомогу в час страшних випробувань війною, яку розв’язала проти нас Росія», – повідомили в ПЦУ.

    Раніше митрополит Епіфаній кілька разів спілкувався телефоном зі Вселенським патріархом Варфоломієм, а також спілкувався з папою і Патріархом Александрійським і всієї Африки Феодором, з низкою єрархів Православних Церков закордоном і з особистим представником Папи Римського Франциска кардиналом Конрадом Краєвським.

    Низка релігійних діячів у ці дні надіслали на адресу Предстоятеля ПЦУ листи підтримки, в яких засуджується агресія Росії проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне