П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіяни застосовують тотальну цензуру і репресії в окупованому Криму

    Як вже неодноразово повідомляла за останній тиждень Асоціація реінтеграції Криму, російська пропаганда не впоралася із завданням «вірного висвітлення» агресії проти України, попри тривалу підготовку та величезні кошти.

    Про це повідомляє Телеграм-канал АРК, передає Інформаційний спротив.

    Зокрема протягом перших днів боїв підконтрольні агресорові медіа та блогери декілька разів змінювали власну позицію, вони виявилися неспроможними зменшити або приховати панічні настрої населення. Також російська «адміністрація» не змогла обмежити доступ кримчан до інформації про хід бойових дій, зокрема стосовно втрат агресора та його міжнародних злочинів.

    За таких умов агресор 4 березня був змушений запровадити для кримчан безпрецедентні покарання, до 15 років позбавлення волі за «поширення неправдивої інформації» про російську агресію.

    Ці свавільні заходи з поширення на Крим каральних законів окупантів є черговим злочином агресора.

    Крім того, 4 березня на території півострова агресор заблокував соціальну мережу «Фейсбук». Примітно, що підготовка до обмеження роботи цієї мережі в Криму тривала з грудня 2021 року, коли припинилося наповнення контентом веб-сайтів «офіційних установ» окупаційної «адміністрації». Втім тоді агресор очевидно готувався до блокування соціальних мереж їх власниками, але наразі змушений проявляти ініціативу та робити блокування «на упередження».

    Наразі пропагандисти окупантів рекомендують населенню користуватися «локальними соціальними мережами», які пробували створити за останні роки підконтрольні агресорові установи, такі як «Кримський федеральний університет».

    У підконтрольних окупантам інтернет-виданнях півострову події на материковій Україні майже не висвітлюються, навіть у вимірі російської воєнної пропаганди. До основних тем, пов’язаних із війною, відповідні «медіа» відносять проведення 4 березня підконтрольними агресорові релігійними структурами «молебну за мир», та надання «гуманітарної допомоги» так званим «біженцям» зі Сходу України.

    Найсвіжіше

    Популярне