Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    На Стрітення у всіх храмах ПЦУ знову посилено молитимуться за Україну

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословив на в свято Стрітення Господнього, що відзначається 15 лютого, у всіх храмах Помісної Церкви знову піднести посилені молитви за Україну, за перемогу правди і справедливий мир, за наших воїнів.

    Про це предстоятель ПЦУ оголосив під час своєї проповіді 13 лютого.

    “Всі ми чули і знаємо про ті виклики, які постали перед Україною у зв’язку із загрозою з боку Росії. Цієї загрози не слід недооцінювати, і тому ми, як народ, повинні бути готовими дати відсіч супротивнику, якщо він все ж таки наважиться, порушуючи закони Божі та людські, примножити свої злочини, якщо наважиться від прихованої війни, яку Москва веде проти України вже восьмий рік поспіль, перейти до війни відкритої. Ми повинні бути готовими і не боятися, не давати страху чи тим більше паніці заволодіти серцями”, – наголосив митрополит Епіфаній.

    Архієрей наголосив, що хоча ми готові до спротиву агресії та будемо боронити свою землю – нашою метою є не війна, а мир. Мир не в окупації та рабстві, в яких ми вже перебували протягом століть нашої історії, але мир справедливий.

    “Тому як Предстоятель благословляю в свято Стрітення Господнього у всіх храмах нашої Помісної Церкви знову, як ми це нещодавно робили, піднести посилені молитви за Україну, за перемогу правди і справедливий мир, за наших воїнів. Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

    Раніше предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословив піднести додатково особливі молитви за нашу Батьківщину недільного дня, 30 січня цього року, у всіх храмах ПЦУ.

    Папа Римський Франциск закликав всіх людей доброї волі 26 січня молитися за те, щоб кожна політична дія служила загальнолюдському братерству.

    Найсвіжіше

    Популярне