П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Румунії горів жіночий монастир. Ніхто не постраждав

    У жіночому монастирі Нучет у Димбовіці, що належить Румунській Православній Церкві, сталася пожежа. Увечері 31 січня 2022 року спочатку спалахнули кілька господарських будівель, потім близько 21:00 вогонь охопив корпус з келіями, повідомляє agerpres.ro.

    Перші пожежні розрахунки, що прибули до місця події, виявили, що вогонь поширився на дах і захопив площу близько 500 квадратних метрів. Було мобілізовано сили кількох підрозділів. Серед них сім пожежних машин з водою та піною, дві машини швидкої допомоги та бригада з ліквідації наслідків аварії.

    Пожежу було ліквідовано приблизно через 3 години.

    Ніхто з людей не постраждав. П’ять черниць, які перебували в обителі, своєчасно евакуювалися. За даними місцевих ЗМІ, вогонь не торкнувся великої церкви та монастирського музею. Швидкі дії пожежників урятували від вогню дерев’яну каплицю, прибудовану до монастирських келій.

    Представник Тирговіштської архієпископії, що прибув до місця події, священик Іонут Гібану подякував владі за оперативне та ефективне втручання.

    Як повідомила Інспекція з надзвичайних ситуацій у Димбовиці, спалах у монастирі Нучет «відбувся через термічну дію внаслідок зварювальних робіт, проведених протягом дня на території, призначеній для господарських будівель за келіями».

    Нагадаємо, на Афоні сталась пожежа в келії Хіландарського монастиря. Також на Буковині через коротке замикання вщент згорів храм Московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне