Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Скретар РНБО: «Окупована територія Донецької і Луганської області – це наша земля, ми її повернемо»

    Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував те, що в лютому 2022 року державна дума РФ планує розглянути проєкт звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання «ЛДНР».

    «Давайте подивимося, що буде відбуватися і в який спосіб, подивимося на реакцію світу, і як все це буде рухатися далі. Ще раз наголошую: станом на сьогодні окупована територія Донецької і Луганської області — це наша земля. Ми її повернемо. Повернемо обов’язково. Питання часу», — сказав секретар РНБО 24 січня, передає Новинарня.

    Також Данілов прокоментував, чи зможе все-таки Україна повернути свої тимчасово окуповані землі силовим способом.

    «Чи можемо ми її повернути військовим шляхом? Ми не можемо, тому що ми відповідальні люди — загине цивільне населення… При тому, що ми є патріотами — ми маємо ще й бути гуманістами. Це діти, це жінки, це літні люди. Ми не можемо взяти на себе такий гріх, щоби виконати таку функцію. Давайте почекаємо. Рано чи пізно все закінчується. Правда завжди перемагає, а правда на нашому боці. Це наша земля, і вона буде у нас. І я говорю не лише про Луганську і Донецьку області, а так само буде з Кримом. Питання тільки часу. Треба ще трішки набратися терпіння», — резюмував секретар РНБО.

    Нагадаємо, що 21 січня спікер Держдуми РФ В’ячеслав Володін заявив, що Держдума РФ обговорить можливість визнання так званих терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

    19 січня представники Комуністичної партії внесли до Держдуми законопроєкт, в якому звертаються до президента РФ Володимира Путіна про необхідність визнання «ДНР» та «ЛНР».

    Найсвіжіше

    Популярне