Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав зі святом Хрещення Господнього

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав зі святом Хрещення Господнього.

    «Дорогі брати і сестри! Щиро вітаю вас зі святом Хрещення Господнього! Нехай Божа підтримка допоможе вам опиратися спокусам, що збивають зі шляху спасіння, а пам’ять про Хрещення Спасителя зміцнює у вірі та надихає бути відданими Богу та наслідувати Його у кожному доброму вчинку», – написав він у Фейсбуці.

    Митрополит зауважив, що відзначаючи свято Хрещення Ісуса Христа, Богоявлення, ми поновлюємо в пам’яті ті події, що зблизили творіння із Його Творцем. «У Своїй безмежній любові Господь воплотився і став Людиною. Хоча Він Сам був і є Джерелом чистоти й святості, проте як людина, охрестився – залишивши нам Таїнство Хрещення, священнодію, через яку ми донині переживаємо своє духовне народження в Господі та сповнюємося Божої благодаті».

    «Усі, хто приходив до Іоана Предтечі, мали щиро покаятися, аби очиститися перед хрещенням у Йорданських водах. Спаситель не мав гріхів, і хрещення не могло зробити Його чистішим чи святішим, – підкреслив предстоятель ПЦУ. – Проте Він так само, як і кожна людина, терпів спокуси від диявола. Під час 40-денного посту в пустелі Спасителя спокушають: владою, багатством, гординею – та Він відкидає гріх і словом Божим проганяє диявола й показує нам приклад боротьби та долання спокус».

    Нагадаємо, у ПЦУ розповіли, що за вірою людини Господь, зокрема і через освячену воду, творить чудеса».

    Найсвіжіше

    Популярне