П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Щедрик продовжує свою місію з просування позитивного іміджу України, – Еміне Джапарова

    Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова взяла участь у публічному заході для іноземних дипломатів, організованому міністерством у співпраці міжнародним жіночим клубом Business Woman Club з нагоди новорічних та різдвяних свят, що відбувся 14 січня 2022 року.

    Про це інформує офіційний сайт МЗС України.

    Хорова капела “Дніпро” та фольклорний колектив “Роксоланія”, які діють при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, виконали всесвітньо відомий твір “Щедрик”/“Carol of the bells” – щедрівку, яка стала символом різдвяних свят у багатьох країнах.

    Фото: МЗС України

    “Мені надзвичайно приємно відзначити чудовий спів українською мовою “Щедрика” іноземними колегами дипломатами, які впродовж лише кількох місяців змогли опанувати текст щедрівки під час відвідування занять освітнього курсу “Українська мова для дипломатів”. Щедрик і сьогодні продовжує виконувати свою дипломатичну місію з просування позитивного іміджу України. Він став світовим явищем, подолав кордони і полонив світ”, – розповіла Еміне Джапарова.

    Повідомляється, що подію відвідали представники іноземного дипломатичного корпусу, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, президентка міжнародного жіночого клубу “Business Woman Club” Ганна Крисюк та інші гості.

    Фото: МЗС України

    В МЗС нагадують, за ініціативи українського зовнішньополітичного відомства та партнерів у грудні 2021 року стартувала масштабна кампанія “Щедрик: магія Різдва / Shchedryk: celebrating Christmas magic”. 18 грудня у Києві відбувся Різдвяний концерт на Михайлівській площі, а на будівлі Дипломатичної академії була відтворена історія Щедрика від язичницького періоду до сучасності у яскравій 2D і 3D анімації.

    Також, на офіційному сайті України Ukraine.ua у розділі, присвяченому Щедрику, стартував цифровий проєкт для іноземної аудиторії про цей різдвяний хіт, завдяки чому іноземна аудиторія зможе дізнатися про історію та походження щедрівки.

    12 січня розпочала свою роботу мультимедійна виставка про шлях української мелодії від фольклорної пісні до відомого на весь світ різдвяного гімну. Незабаром виставка помандрує до США, щоб відзначити 100 років з моменту, коли Щедрик з успіхом вперше пролунав на сцені Карнегі Хол у Нью-Йорку.

    Найсвіжіше

    Популярне