П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦвУ незаконно іменується Українською Церквою, адже вона нічого немає спільного з Україною, – релігійний експерт

    Російська Православна Церква в Україні незаконно іменується Українською Церквою, адже вона нічого немає спільного з Україною й ігнорує пам’ятні дати, важливі для українців.

    Про це пише релігійний експерт Олександр Єфременко, грунтуючись на аналізі підсумку року Київської єпархії РПЦвУ, опублікованому на їхньому сайті.

    «….релігійна організація очолювана митрополитом Онуфрієм (Березовським), незаконно іменується Українською Церквою, адже вона нічого немає спільного з Україною та українським народом. Українські визначні події для неї неважливі, а українські герої – меншовартісні», – резюмує Єфременко.

    Він зауважив, що у звіті РПЦвУ, у частині, яка стосувалась соціального служіння, хоч і згадуються переселенці, які живуть у Свято-Гірській Лаврі та мешканці сірої зони, немає жодної згадки про допомогу Збройним силам України. «А до переліку установ, якими опікується єпархія Онуфрія, не включено жодного військового шпиталю, чи військової частини».

    «І все це на тлі гучних заяв про необхідність доступу капеланів РПЦвУ/УПЦМП до українського війська. Що будуть робити священики цієї структури у війську, якщо їх очільник, на 8-му році війни, соромиться у звіті згадати про підтримку українського війська? Питання риторичне», – зазначив релігійний експерт.

    Він також підкреслив, що йдеться про звіт центральної єпархії, яка фактично задає тональність для всіх інших. «Яка ця тональність, думаю і так зрозуміло. Тож чи є ще в когось сумніви про доцільність перейменування цієї церковної організації?», – підсумував Олександр Єфременко.

    Нагадаємо, раніше релігійний експерт Олександр Єфременко звернув увагу на черговий плід російської пропаганди. Мається на увазі грецький сайт, що лякав «об’єднанням» Філарета і грецького старостильника. Також він писав, що у РПЦ знову знайшли «гоніння» в заяві ООН, хоч їх там немає.

    Найсвіжіше

    Популярне