Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    «Словом року я б обрав імунітет». У 2021 році Україна протистояла фейкам та путінським погрозам — митрополит Епіфаній

    Рік, що минає, був дуже складний для нашої держави. Проте українці знайшли сили, щоби протистояти усім викликам.

    Про це на форумі НВ «Україна та Всесвіт попереду 2022» розповів Митрополит Епіфаній, пише сайт ПЦУ.

    “Словом року для України я б обрав слово «імунітет». Біологи називають імунітетом – здатність організмів протистояти шкідливим мікроорганізмам. І 2021 рік дійсно був роком, коли Україна розвивала не лише здатність протистояти біологічному вірусу, але формувала несприйнятливість і стійкість до інших «шкідливих та агресивних збудників» – фейків, неправди, путінських погроз, обману, свавілля. Ми разом формуємо розумний імунітет, який заснований не на пропаганді чи окозамилюванні, а на правді, фактах, історії, особистому досвіді й добрих традиціях”, – заявив він.

    За словами Предстоятеля, Україна зараз робить визначальні кроки, щоби остаточно відірватися від російської імперії.

    “Для глибшого розуміння варто згадати про початкове значення слова «імунітет». В Римській державі Immunitas називали громади й осіб, вільних від зобов’язань перед імперією. Наш Immunitas – це можливість жити вільно, в країні, яка більше не керується радянською імперією зла чи її спадкоємцями. Ми вибороли наш Immunitas в століттях боротьби, підтвердили на референдумі 1991 року і відстояли на Майданах. Сьогодні Україна робить визначальні кроки, щоби остаточно вивільнитись з пут російсько-радянської імперії”, – сказав першоєрарх.

    “Я вірю і надіюся, що нашим, українським словом року в 2022-у стане слово «ПОСТУП» Розвиток, просування вперед, еволюція, щось протилежне відступу, регресу, розділенню та потрясінням. Поступ – неможливий без бачення і віри. Бачення є дороговказом і витвором розуму. Наш розум дозволяє осягнути обрії і визначити прагнення і цілі. Наша віра є силою, яка дозволяє стати на шлях, служить рушієм і підтримкою в дорозі. Так само як світло є одночасно хвилею і часткою, поступ є одночасно справою розуму і віри. Це і є, як на мене, формула успіху в сучасному світі”, – додав Предстоятель ПЦУ.

    У заході «Україна та Всесвіт попереду 2022», що відбувся у Мистецькому арсеналі, взяли участь прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем’єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, представники українського бізнесу та активної громадськості.

    Найсвіжіше

    Популярне