Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Донеччині відкрили пам’ятник замордованому окупантами підлітку

    Пам’ятник замордованому окупантами підлітку Степану Чубенку відкрили в Краматорську, що на Донеччині. Встановити скульптуру вирішили у міському парку поряд із футбольними полем, де до початку війни тренувався хлопчик, передає “5 канал”.

    Створив пам’ятник місцевий скульптор Ігор Нестеренко. Він зобразив хлопця символічно: із футбольним м’ячем у руках у спортивній формі своєї команди, за яку він грав. Пам’ять Степана Чубенка присутні вшанували хвилиною мовчання. 16-річного Степана Чубенка, воротаря краматорського футбольного клубу “Авангард” у 2014 році вбили окупанти у Донецьку. Через те, що у його наплічнику знайшли український прапор. Слідству вдалося встановити імена злочинців, але вони нині переховуються у Росії.

    “Ми дякуємо тим, хто пам’ятає про Стьопу. Підлітку, завдяки якому про Краматорськ знають не лише в Україні, а і за кордоном. Він показав, що захищати Україну можна і без зброї. Нарешті Стьопа повернувся додому, він буде завжди з нами, дякую”, – сказала мати загиблого Степана Сталіна Чубенко.

    Ініціаторка встановлення пам’ятника Ангеліна Шостан зауважила: “Степан не скорився, не дав спаплюжити ані синьо-жовті кольори, ані наш прапор. І дуже приємно, що буде стояти він як людина, який залишиться назавжди 16-річним парубком, звичайним мешканцем нашого Краматорська”.

    “Вважаю, що цей пам’ятник стане в нашому місті стане саме тим місцем, де буде збиратися багато мешканців та гостей міста багато хто, хто його не знав, дізнаються про цього назавжди молодого і талановитого хлопця. Герої не вмирають. Слава Україні”, – підсумував міський голова Краматорська Олександр Гончаренко.

    Найсвіжіше

    Популярне