Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Пропагандисти РПЦвУ порівняли Степана Бандеру із вбивцею Вараввою

    Пропагандистів РПЦвУ почала хвилювати популярність патріотичної пісні про Степана Бандеру «Батько наш Бандера, Україна мати». Степану Бандеру, який боровся за незалежність України від Совєтського Союзу і був одним ідеологів і теоретиків українського націоналістичного руху XX століття пропагандисти РПЦвУ порівняли із вбивцем і злочинцем Вараввою, історію про якого описана в Біблії.

    «Всі ми пам’ятаємо з Євангелія, кого євреї зажадали у Пілата звільнити замість Христа, чиє життя вони поставили вище за життя Спасителя. За даними більшості джерел, Варрава мав величезну популярність серед євреїв з тієї ж причини, що й Бандера серед частини українців – він боровся за звільнення своєї землі від окупації Риму. Причому вів боротьбу тими самими методами – методами терору та вбивств. І Христос, і Варрава закликали іудеїв до свободи. Але Спаситель – до свободи від гріха заради життя небесного, Варрава – до свободи у житті земному», – йдеться сайті пропагандистів РПЦвУ.

    «Батьку наш Варрава, Іудея мати, ми за Іудею підемо воювати», – насміхаються із патріотичної пісні ідеологи Російської Православної Церкви в Україні.

    Крім цього їх обурило і те, що предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній каже, що пишається, коли їх називають бандерівцями: «Важливо відзначити та згадати генія українського національного та націєтворчого духу Степана Бандеру. І коли нас називають бандерівцями, ми цим пишаємось».

    У РПЦвУ незадоволені, що пісню про Бандеру «співають депутати у Верховній Раді, учні у школах та просто небайдужі люди <…> що пісні про батька Бандеру навчають малюків у дитячих садках <…>». Для них оспівувати борця за незалежність України рівносильно вихваляти вбивцю і тому не можна згадувати його ім’я, бо нібито «отримаємо ненависть».

    «Чому ми, християни, не можемо називати Бандеру батьком? Тому що батько – це той, на кого ми хочемо стати схожими. Звертаючись до Бога, ми отримуємо любов, звертаючись до Бандери – ненависть. Християнин же хоче бути схожим на Того, Хто є втіленою любов’ю. Так, є такі люди і на землі серед нас. Але це точно не Бандера», – роблять висновок пропагандисти РПЦвУ.

    Така реакція РПЦ на патріота очевидна, адже коли монахині Моспатріархату співали російську пісню «вип’ємо за родіну вип’ємо за Сталіна. Вип’ємо і знову наллємо», то ніхто серед пропагандистів РПЦвУ і слова не сказав.

    При чому це не перша стаття на пропагандистському сайті РПЦвУ де Бандера змальовується так, наче тексти пише Кісільов чи Скабєєва. На сумнозвісному сайті «Союз православних журналістів», який «славиться» брехнею і маніпуляціями є як мінімум 6 публікацій тільки про саму пісню «Батько наш Бандера, Україна мати» в яких Бандеру очорнюють і змальовують, як «соратника нацистів» і терориста «стосовно місцевого цивільного населення».

    Пропагандисти РПЦвУ впевнені, що про Бандеру «з точки зору християнства нічого хорошого сказати не можна», і любов до батьківщини «нічого корисного християнину дати не може». «Злочином та гріхом» є і те, що Бандера «проповідував ненависть до всіх, кого він вважає ворогами своєї території». За такою ж «логікою», для РПЦвУ захист цілісності держави теж є чимось поганим.

    А ось сама пісня яка викликала «обурення» в РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне