П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Маріуполі при храмі ПЦУ облаштують кризові кімнати для учасників бойових дій

    У Маріуполі триває будівництво храму Православної Церкви України в пам’ять воїнів російсько-української війни, яке розпочалось навесні цього року. Сьогодні храм, що будується, відвідали митрополит Донецький та Маріупольський ПЦУ Сергій (Горобцов), організатор проєкту, голова ГО «Військово-цивільна спілка “Бойове братерство України”» Павло Жебрівський, а також настоятель храму — отець Любомир.

    Про це повідомляє Арміяінформ.

    За словами митрополита Сергія, майбутній храм названий на честь Покрови Пресвятої Владичиці Богородиці Діви Марії та в пам’ять усіх загиблих воїнів, які віддали свої життя, оберігаючи священні кордони України, а також за здоров’я живих, які боронять державу від країни-агресора.

    «Цей храм стане не тільки місцем молитви та богослужінь. У майбутньому тут планується облаштувати кілька кризових кімнат для того, щоб військові, учасники бойових дій могли отримати тут психологічну допомогу й моральну підтримку. Також на базі храму планується відкрити церковну школу як для дорослих, так і для дітей», – зауважив митрополит ПЦУ.

    Настоятель храму отець Любомир підкреслив важливість відкриття таких церков саме в Маріуполі й на сході країни загалом, адже саме тут відчувається вплив російської пропаганди.

    Фото: Армія інформ

    «Храм стоятиме буквально за 10 км від лінії фронту. Тому зовнішній вигляд церкви розроблявся так, аби нагадувати цитадель, маяк як форпост від “руського миру”».

    Поділився священнослужитель і планами облаштування церкви. Він розповів, що храм буде витриманий у традиціях української культури із зображеннями святих воїнів та Героїв України — для того, щоб було видно, на честь кого його побудовано.

    За словами священнослужителів, храм планують відкрити вже наступного року, а перші богослужіння проводитимуть, щойно буде зведено дах та облаштовано вівтар.

    Найсвіжіше

    Популярне