Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    «Пандемія не здатна забрати у нас найважливіше спілкування – з Богом», – митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України розповів, що бережучи життя та здоров’я своє та своїх близьких, під час пандемії ми вимушено обмежуємо контакти, живе спілкування та зустрічі з друзями, відмовляємося від звичного дозвілля, але пандемія не може відібрати від нас найважливіше спілкування – з Богом.

    «Кого ж просити про допомогу? Звісно, під час пандемії ми обмежені в особистих контактах, і не зустрічаємося зі своїми близькими так часто, як нам би хотілося і як ми цього потребуємо. Та пандемія не здатна забрати у нас найважливіше спілкування – з Богом», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці митрополит Епіфаній.

    Він зазначив, що у щирій розмові з Богом ми знаходимо втіху та розраду, адже ніхто з людей не знає і не розуміє нас так, як наш Творець.

    «Відверта молитва заспокоює та надихає, допомагає побороти печаль і відчути радість. Ми можемо не чути голосу Господа у тому вигляді, в якому звикли чути голоси наших співрозмовників-людей. Але Він завжди відповідає, і Його голос проникає не до наших вух, але одразу до нашого серця», – підкреслив предстоятель ПЦУ.

    Він додав, що також великим благом є те, наскільки далеко людина зайшла у пізнанні створеного Богом світу, його можливостей, завдяки чому сьогодні ми можемо спілкуватися на відстані: писати одне одному в месенджерах, спілкуватися через відеозв‘язок, обмінюватися переживаннями.

    «І навіть радитися зі священником у чаті духовної підтримки застосунку «Моя Церква», чути важливі настанови та отримувати відповіді на хвилюючі питання. Дослухайтеся до Господа, і Його підтримка та благословення допоможуть пережити найскладніші періоди життя», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній назвав капеланів справжнім духовним щитом України.

    Найсвіжіше

    Популярне