Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Помер 47-річний волинський священник Православної Церкви України Олександр Лосєв

    Після тяжкої хвороби на 47-му році життя відійшов у вічність священник Олександр Лосєв, який був настоятелем парафій Різдва Йоана Предтечі с. Нові Червища та Великомучениці Варвари с. Рудка Червинська Камінь-Каширського деканату Православної Церкви України.

    Єрарх ПЦУ, митрополит Михаїл (Зінкевич) та Волинська духовна консисторія висловлюють співчуття рідним небіжчика, його духовним чадам і просять молитися за упокоєння раба Божого Олександра, повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

    Олександр Олександрович Лосєв народився в Луцьку 11 грудня 1974 року в сім’ї службовців. Закінчив Волинську духовну семінарію УПЦ Київського патріархату. Співав в архієрейському хорі «Оранта», був чтецем, з 27 вересня 1995 р. – дияконом кафедрального собору Святої Трійці. 1 грудня 1996 р. митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук) висвятив його в сан пресвітера і направив у ті громади, які духовно окормлював аж до кончини. Деякий час був камінь-каширським благочинним, нагороджений церковними відзнаками.

    Газета «Волинь» торік писала: «Ось уже понад двадцять років править в церковиці священник Олександр Лосєв, поважають та люблять у селі і його дружину – матінку Галину. Обоє вони віддані служителі храму, щирі патріоти землі, котрої є дітьми, а ще Господь обдарував пару музичним талантом. Натхненно прищеплюють любов до українства, культури, традицій народу, музики Лосєви, як власним дітям, так і тим, хто поруч. Не можна минути увагою й той факт, що отець Олександр відстоював ідеали незалежності на Майдані, був учасником революційних подій».

    Найсвіжіше

    Популярне