П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Гонима церква”: Почаївська лавра отримала у користування ще одну земельну ділянку та колишню будівлю поліції

    Попри всі заяви російських та проросійських пропагандистів про “гоніння на православ’я” в Україні, філія Російської православної церкви в нашій державі продовжує обростати майном та нерухомістю.

    Зокрема стало відомо, що монастир Свято-Успенська Почаївська лавра Московського патріархату змогла отримати у постійне користування земельну ділянку 0,2015 га для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. Відповідне рішення було прийняте 24 вересня 2021 року на засідання Почаївської міської ради.

    Примітно, що на вказаній ділянці, що знаходиться за адресою місто Почаїв, вулиця Возз’єднання, 15А, розташований будинок, де раніше функціонувало міське відділення поліції.

    У 2014 році поліціянти переїхали до нового приміщення, а на стару будівлю поліції свої претензії одразу заявили ченці Моспатріархату. Не зважаючи на те, що нерухомість на той час ще належала громаді, Моспатріархат без попередження та дозвільної документації розпочав демонтаж покрівлі та стін будівлі.

    “За Збручем” інформує, що тривалі спроби Почаївської лаври узгодити майновий спір з міською радою так і не дали свого результату. У 2018 році монастир РПЦвУ (УПЦ МП) самовільно зареєстрував свої права на будівлю вкупі з усіма іншими спорудами Лаври.

    У червні 2019 року у Почаївській міській раді намагались заявити про права громади на будівлю та подали скаргу у Міністерство юстиції. Проте вже восени того ж року з невідомих причин посадовці свою позицію різко змінили та погодили проведення Почаївською лаврою реконструкції споруди.

    Моспатріархат планує розмістити у старій будівлі поліції новий братський корпус, хоча у 2014 році керівництво монастиря обіцяло провести капітальний ремонт та облаштувати у будівлі музей Тараса Шевченка, а у дворі встановити пам’ятник закатованим жертвам НКВС.

    Найсвіжіше

    Популярне