Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    У США стартував марш проти гоніння християн (Відео)

    Другий щорічний «Марш за мучеників» з лозунгами протесту проти переслідувань християн в усьому світі стартував у Каліфорнії та  завершиться 25 вересня у Вашингтоні.

    Це буде перший масовий захід такого формату, який відбудеться в столиці США. Про це повідомляє bog.news.

    «Ми всі бачимо, що зараз відбувається в Афганістані, де християн переслідують та вбивають, – сказав очільник маршу Джіа Чакон, президент організації «За мучеників». – Те саме відбувається в багатьох інших країнах світу, а ми надто мало говоримо і чуємо про ці гоніння. Ось чому ми вирішили пройти маршем за мучеників у Вашингтоні».

    «За мучеників» – правозахисна група, заснована у 2019 році з метою підвищення обізнаності народів про переслідування християн і просування свободи віросповідання. За оцінками Чакон, в марші вже беруть участь тисячі активістів. На прохання організаторів багато з них одягнені в червоне в знак солідарності з християнами, яких переслідують.

    Досягнувши столиці, марш пройде по Національній алеї. У плані заходу – мітинг на Національній алеї та «Ніч мучеників», під час якої виступлять християнські правозахисники.

    «Тогорічний марш був і залишається першим і єдиним широкомасштабним маршем в Сполучених Штатах за права християн, які зазнають гонінь в усьому світі», – заявляє група активістів.

    Хоча в правлінні організації «За мучеників» є представники лише Католицької Церкви, марш приймає всіх небайдужих.

    «Я вірю, що ми можемо об’єднатися заради великої  мети й стати єдиним голосом протесту, як це робить церква в Сполучених Штатах, захищаючи наших братів та сестер, яких переслідують», – заявляє Чакон.

    Найсвіжіше

    Популярне