Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Кіпрі два предстоятелі Церков помолились за звільнення окупованої частини острову

    8 вересня, день Різдва Діви Марії (за новим стилем), був визначений офіційним днем ​​Збройних сил Кіпру. З цієї нагоди у нещодавно збудованому і прикрашеному соборі Святого Варнави в столиці Кіпру під головуванням архієпископа Кіпрського Хризостома було проведено урочисте богослужіння. На ньому також був присутній предстоятель Александрійської Церкви Феодор ІІ, повідомляє сайт Церкви Кіпру.

    Офіцери, сержанти, члени парламенту і представники держави на чолі з міністром оборони Хараламбосом Петрідісом і начальником Національної гвардії генерал-лейтенантом Демокрітосом Зервакісом вшанували своєю присутністю урочисте прославлення і святкування Збройних сил Кіпру.

    Під час подячної молитви предстоятель Кіпрської Церкви подякував Богу за захист, який Він дає Кіпру під час багатогранної боротьби за захист державних кордонів і людської гідності його жителів. Крім того, він благав Господа через заступництво Діви Марії зміцнити, просвітити і направити Кіпрську армію і всіх її членів на виконання вищого обов’язку по звільненню окупованої частини Кіпру.

    Омофор і скатертина, принесені архієпископом Хризостомом є недавнім пожертвуванням патріарха Александрійського Феодора ІІ для нового собору в Нікосії і прикрашені вишитими зображеннями святих Афанасія і Кирила, патріархів Александрійських.

    Довідково.

    У 1974 році розпочалось турецьке військове вторгнення на острів Кіпр, так звана операція Аттіла. Унаслідок війни Туреччина захопила близько 40 % території острова і утворила Турецьку Республіку Північного Кіпру, яка світовими державами не визнається.

    Найсвіжіше

    Популярне