Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Синаксис Вселенського патріархату: Церкви, які не прибули на Критський собор у 2016 році, відхиляються від канонічної традиції

    Синаксис єрархії Вселенського Престолу наголосив на необхідності зміцнення справжньої церковної віри та розкритикував ті церкви, що не прибули на Всеправославний собор у Криті, що скликався у 2016 році.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Зокрема Синаксис з жалем зазначив, що ті чотири церкви, які утримались від Критського собору, «готові до зміни православної еклезіології» про що свідчить їх ставлення на українське Церковне питання. Крім того, Синаксис Вселенського патріархату заявив, що такі церкви «відхиляються від канонічної традиції, через що Велика Церква Христова не може бути абсолютно байдужою».

    У повідомленні Вселенського Патріархату також підкреслюється, що в ході міжхристиянських і міжрелігійних діалогів була підкреслена необхідність просування істинної і справжньої православної віри як пропозиції миру, і необхідність продовження співпраці, головним чином, по соціальних, екологічних та гуманітарних питань для пом’якшення, і усунення проблемних відмінностей й існуючої нерівності.

    Синаксис також обговорив велику проблему, від якої страждає людство, — пандемію COVID-19, де крім єрархів виступив видатний професор медицини, доктор Сотіріос Ціодрас, який відповів на питання, пов’язані з пандемією.

    Також було приділено велику увагу поєднанню православної церковної традиції з сучасними науковими і технологічними досягненнями, а також з перетвореннями  суспільства в майбутньому.

    Крім того, деякі питання Синаксису стосувалися поширення Євангелія у 21 столітті, сучасних геополітичних умов і ролі Церкви в них, міжхристиянських і міжрелігійних відносин, пастирського піклування про старість і молодь, а також цінного свідоцтва чернецтва і моральності.

    Найсвіжіше

    Популярне