П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    70% військових є вірянами ПЦУ – Міноборони

    Міністерство оборони України опублікувало Білу книгу, в якій є дані опитувань військових, що показують їх конфесійну приналежність.

    Опитування особового складу Збройних Сил проводилось ще у 2020 р. За результатами опитування з’ясовано, що переважна більшість опитаних респондентів (79%) вважають себе віруючими.

    Також результати анкетування показують, що 76% респондентів вважають діяльність військових священників (капеланів) у військах позитивною та необхідною.

    Переважна більшість респондентів вважають себе прихожанами Православної Церкви України – 70%. Кількість віруючих військовослужбовців інших конфесій розподілилися таким чином: 70% – ПЦУ, 10% – РПЦвУ, 7% – УГКЦ, 4% – РКЦ, 2% – протестанти, 2% – мусульмани, 5% – інші.

    «Ураховуючи досвід роботи у 2014 – 2020 рр., діяльність військових священників (капеланів) дала можливість забезпечити фахову духовно-моральну опіку особового складу Збройних Сил у процесі формування та підтримання його морально-психологічного стану на рівні, який дає змогу виконувати завдання за призначенням, а також сприяє національно-патріотичному вихованню військовослужбовців», – зазначили в Міноборони.

     

     

    Діаграма МОУ

    Найсвіжіше

    Популярне