П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ освятив пам’ятний хрест на території Національної академії СБУ

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 20 серпня звершив освячення пам’ятного козацького хреста біля храму на честь Архістратига Божого Михаїла, що знаходиться на території Національної академії Служби безпеки України.

    Пам’ятний хрест було створено за ініціативи керівництва Національної академії СБУ з нагоди 30-ої річниці Незалежності України. «Лише сильним дано право на безсмертя» – ці слова Олександра Довженка викарбувані на підніжжі хреста, як символ героїзму оборонців української землі.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Разом з предстоятелем помісної Української Православної Церкви молився професорсько-викладацький склад академії на чолі з ректором Андрієм Черняком, духовенство міста Києва, курсанти та гості.

    Після відправи Блаженнійший владика звернувся до присутніх зі словом.

    «Сьогодні, під час освячення цього козацького хреста, лунає молитва за Україну. Святкуючи 30-літній ювілей, ми говоримо саме про відновлення нашої незалежності. Адже Українська держава має тисячолітню історію. В цей особливий час всі ми прагнемо миру, проте миру справедливого, бо мир у неволі нам не потрібен. Ми маємо право бути господарями на своїй землі, у власному домі. Тож разом розбудовуймо нашу державу, про яку мріяли наші предки. І нехай Всемилостивий Господь береже усіх захисників України та надихає вас виховувати справжніх патріотів рідної землі», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Згодом реактор академії СБУ Андрій Черняк показав митрополиту Епіфанію музеї та навчальні приміщення академії.

    Найсвіжіше

    Популярне