Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд за молитву: у Криму окупанти РФ розпочали суд над священиком ПЦУ

    17 серпня у підконтрольному окупаційній російській владі Білогірському суді відбулося засідання стосовно архімандрита Православної Церкви України в Криму Даміана, якого звинувачують в порушенні російського законодавства – здійсненні в приміщені храму ПЦУ нібито незаконного Богослужіння.

    Про це повідомляє Голос Криму з посиланням на представника Крайової ради Українців Криму Андрія Щекуна.

    «Архімандрит Даміан прибув до «суду» з адвокатом. Засідання «суду» перенесли на 23 серпня 2021 року. На чергове засідання «суд» викликає двох свідків зі сторони обвинувачення та двох свідків зі сторони захисту», – повідомив Андрій Щекун.

    «Це кричущий акт беззаконня. Священика звинувачують в тому, що він просто молиться Богу у себе вдома. Адже територія монастиря приватна, будинок розділений на дві частини – там, де він живе, і там, де він молиться. По суті, священика судитимуть за те, що він молиться у себе вдома», – прокоментував ситуацію 16 серпня митрополит Кримський Православної Церкви України Климент (Кущ).

    Нагадаємо, 8 серпня у Криму російські окупанти увірвалися до храму ПЦУ під час Літургії. Інцидент стався у селі Балки Білогірського району. За отриманою інформацією ці незаконні дії здійснили слідчі «Центру протидії екстремізму» м. Сімферополя, керівником яких є майор Горєванов Володимир Вікторович.

    9 серпня українською Прокуратурою АР Крим та міста Севастополя розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного перешкоджання здійсненню релігійного обряду на території тимчасово окупованого півострова ( ч.1 ст.180 КК України).

    10 серпня слідчий «Центру протидії екстремізму» м. Сімферополя повідомив архімандрита Даміана, настоятеля чоловічого монастиря Святого Димитрія Солунського Православної Церкви України в селі Балки Білогірського району, що проти нього складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до частини 4 статті 5.26 російського законодавства і про необхідність прибути до Білогірського суду на 10 годину 17 серпня 2021 року.

     

    Найсвіжіше

    Популярне