П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Канонічна шизофренія: Митрополит РПЦвУ, який не поминає архієпископа Афінського, спіслужив з єрархом Грецької Церкви

    Митрополит Керкірський Нектарій (Елладська архієпископія) співслужив 11 серпня, в день пам’яті св. Спиридона за новим стилем, в кафедральному соборі на острові Корфу з одіозним митрополитом РПЦвУ в Запоріжжі Лукою (Коваленком).

    Про це повідомляє Credo.press з посиланням на видання Fos Fanariou.

    Як зауважує видання, відповідно до визначення Синоду РПЦвУ, митрополит Лука не поминає під час богослужіння архієпископа Афінського, предстоятеля Грецької Церкви Єроніма, в той час як митрополит Нектарій його поминає, що “вносить до Церкви хаос”.

    Нагадаємо, Грецька Православна Церква у жовтні 2019 року визнала Православну Церкву України. Через що РПЦ та її філія в Україні розірвали євхаристийне спілкування з предстоятелем Грецької Церкви Єронімом.

    На думку авторів видання, митрополит Нектарій “формує нездорову еклезіологію, коли співслужить з єрархом, який не перебуває в спілкуванні з його предстоятелем”.

    Видання наводить слова з привітання Нектарія Вселенському патріарху Варфоломію, який відвідував Корфу в 2014 році. Тоді Керкірський митрополит визнавав першість Вселенського патріарха як обов’язкову умову “приналежності до Вселенської Церкви”.

    У квітні минулого року влада Греції порушила кримінальну справу проти митрополита Керкірського Нектарія за порушення заборони на проведення релігійних служб в храмах в умовах обмежувальних заходів через коронавірус.

    Раніше митрополит Православної Церкви України Олександр (Драбинко) назвав дії РПЦ щодо визнання ПЦУ юридично-канонічною церковною шизофренією.

    Найсвіжіше

    Популярне