П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    До Рош га-Шана ще місяць, а в Умань вже приїхали близько 5 тисяч хасидів

    Близько п’ять тисяч хасидських паломників уже прибули до Умані Черкаської області для того, щоб відсвяткувати новий рік за юдейським календарем (Рош га-Шана), яке в цьому році буде проходити з 6 до 8 вересня, повідомляє «День».

    «Цього року паломники заздалегідь їдуть в Україну, адже в минулому році через посилені протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу не всі охочі змогли потрапити на святкування Рош га-Шана в Умані», — йдеться в повідомленні.

    Зазначається, що начальник управління Державної міграційної служби в Черкаській області Іван Шапран відвідав Умань з робочим візитом і скоординував зі співробітниками Уманського відділу установи подальші кроки для запобігання та виявлення порушників міграційного законодавства.

    Громадяни Ізраїлю можуть користуватися безвізовим режимом поїздок, перебуваючи на території України до 90 діб протягом 180 діб.

    Через пандемію коронавірусу у світі більшість хасидів торік уперше не змогли потрапити до Умані. А Умань не отримала свого щорічного заробітку на паломниках.

    Найсвіжіше

    Популярне