П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій – до майбутнього предстоятеля ПЦУ у 2006 році: На вас чекає служіння українському народу

    Вселенський патріарх Варфоломій у 2007 році прийняв у себе гостей із України, серед яких був майбутній предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній. Предстоятель ПЦУ розповів, що тоді патріарх Варфоломій сказав йому слова, які виявились пророчими.

    «Я був ще світською людиною і жив в Афінах. Напевно, це був 2006 рік, — розповідає митрополит Епіфаній у інтерв’ю для Liga.net — … спілкуючись зі мною, Варфоломій сказав мені пророчі слова: “Ви повернетеся в Україну, і на вас чекає служіння українському народу”. Я серйозно це не сприйняв і навіть забув. Тільки зараз розумію, що це було пророцтво. Так склалося, що з тієї першої зустрічі ми зблизилися. І хто міг думати, що доля поверне так, що я буду на чолі української церкви?».

    «Я почав говорити з ним грецькою. Він дуже зрадів: «Звідки ви знаєте грецьку мову?» Я кажу: «Вивчав в академії, зараз вдосконалюю». Він запитав: «А скільки часу ви перебуваєте в Афінах?» А я встиг провчитися там всього кілька місяців. «Не може бути, — відповів патріарх. — Деякі люди по 10-20 років живуть в Греції і то не знають її досконало», — додав предстоятель ПЦУ.

    Він зазначив, що тримає зв’язок із Вселенським патріархом: «Ми говоримо і телефоном, і особисто, коли я відвідую Константинополь. Через пандемію довго не було такої можливості. Зараз ми очікуємо його приїзду в Україну».

     

    Найсвіжіше

    Популярне