П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: З Божою допомогою РПЦвУ пізнають істину і вона визволить їх від московських кайданів

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній у своїй проповіді на літургії в день 1033-річчя Хрещення Руси-України розповів, що віряни і священники РПЦ в Україні заходили до Михайлівського Золотоверхого собору в Києві, ставили свічки і молилися. Він висловив надію, що з Божою допомогою, духовенство і віряни РПЦ в Україні пізнають істину, яка визволить їх від московських кайданів.

    «Маємо Помісну Церкву, але нам належить досягнути повної її єдності. Бо, на жаль, є ті серед православних, які ще не пізнали повноти істини, не дотримуються канонічного порядку, самі себе віддаляють від церковного спілкування, не бажаючи послухати того, що визначене Томосом Вселенського Патріарха. Вчора ми бачили, що їхні очільники зібрали їх начебто для святкування і молитви, але зібрання це використали, щоби плекати ворожнечу. Зокрема, і проти Вселенського Патріарха – першого серед предстоятелів Православних Церков», – сказав митрополит Епіфаній, передає Релігійна правда.

    Він висловив сподівання, що істина визволить православних вірян РПЦвУ з московських кайданів.

    «Але ми віримо, що з Божою допомогою ці наші брати і сестри пізнають істину, й істина визволить їх від кайданів московської омани. З радістю ми відзначили, як багато послідовників Московського Патріархату – священники і миряни – вчора заходили до Михайлівського монастиря, ставили свічки, молилися. Наші двері церковні та наші серця відкриті для всіх», – наголосив предстоятель Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне