Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся із заступником помічника Держсекретаря США

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній прийняв заступника помічника Державного секретаря США, Тимчасового повіреного у справах США в Україні Джорджа Кента.

    У розмові митрополит Київський і всієї України розповів чільному дипломатичному представнику США про розвиток помісної Української Православної Церкви, міжконфесійні та державно-церковні відносини, а також про підготовку до візиту Вселенського Патріарха Варфоломія в Україну, повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

    «Ми цінуємо ту підтримку, яку Сполучені Штати Америки надавали і продовжують надавати Україні, особливо у зв’язку з необхідністю протистояти російській агресії. Переконані, що так буде й надалі, адже ми маємо однакове прагнення — щоби Україна була демократичною, суверенною, розвиненою європейською державою», — підкреслив митрополит Епіфаній.

    На пам’ять про візит митрополит Епіфаній подарував гостям книгу про два роки життя і розвитку Православної Церкви України.

    Американського дипломата супроводжували співробітники Посольства США в Україні. В зустрічі також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв‘язків архієпископ Євстратій.

    Найсвіжіше

    Популярне