П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Михаїл заклав капсулу під нову дзвіницю у парафії, що у 2019 році покинула РПЦвУ

    Єрарх Православної церкви України, митрополит Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич) звершив чин закладання капсули у підмурівок майбутньої дзвіниці храму Апостолів Петра й Павла у селі Вишеньки Рожищанського деканату. У 2019 році парафія полишила лави Московського патріархату і приєдналась до ПЦУ.

    Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

    Освячення місця, а також Божественна літургія відбулися з нагоди храмового свята парафії ПЦУ у Вишеньках – апостолів Петра і Павла.

    За богослужінням також молився декан протоєрей Василь Шняк, настоятель парафії священник Микола Царик й інше духовенство Рожищанського та Маневицького деканатів. Співав архієрейський хор «Оранта» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Василя Мойсіюка. В урочистому богослужінні взяв участь голова обласної ради Григорій Недопад.

    Вітаючи присутніх зі святом митрополит Михаїл побажав, щоби дзвони нової дзвіниці переважно сповіщали про приємні події в житті громади, яка живе під заступництвом великих Божих угодників – апостолів Петра і Павла.

    Єрарх ПЦУ відзначив віру, натхнення селян і закликав їх жити так надалі, будучи прикладом для інших: «Ваша велика віра і завзяття спонукають до великих справ».

    Під час традиційного хресного ходу навколо храму українське духовенство піднесло заупокійну молитву на могилі спочилого настоятеля парафії протоієрея Миколи Войни.

    Божий дім у с. Вишеньки побудовано 1995 р. У травні 2019 р. громада вийшла з юрисдикції Московського патріархату і возз’єдналася з Православною церквою України.

    Найсвіжіше

    Популярне