П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ на Херсонщині освятив місце під побудову храму

    У день свята Всіх святих землі Української, 4 липня, єпископ Херсонський і Каховський Борис (Харко), керуючий Таврійською єпархією, відвідав з архіпастирським візитом село Чорноморівка, Каховського благочиння, де звершив чин заснування храму на честь ікони Божої Матері «Непорушна Стіна».

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Слід зазначити, що православна громада на честь ікони Божої Матері «Непорушна Стіна» в селі Чорноморівка стала першою на Херсонщині, яка після отримання Томосу про автокефалію зареєструвала свою громаду та почала звершувати богослужіння українською мовою.

    На церковному подвір’ї єпископа традиційно привітали діти. Також зі словом виступив староста громади. Настоятель парафії єрей Юрій Жук-Гординський запросив владику звершити Божественну літургію та закласти наріжний камінь й капсулу з пам’ятною грамотою.

    Попри дощову погоду, місцеві мешканці та гості з прилеглих населених пунктів прийшли на місце будівництва храму, щоби розділити радість та взяти участь у визначній події.

    Опісля Божественної літургії владика Борис заклав наріжний камінь та капсулу з пам’ятною грамотою про подію на місці, де буде встановлений престіл.

    Керуючому Таврійською єпархією співслужили декан Каховського благочиння протоієрей Миколай Щуцький, протоієрей Андрій Суддя (Скадовське благочиння), протоієрей Ярослав Польовий, єрей Юрій Жук-Гординський, священник Свято-Покровського кафедрального собору м. Львова єрей Богдан Візний (Львівсько-Сокальська єпархія) та диякон Юрій Лазаренко.

    Наприкінці єпископ окропив усіх присутніх освяченою водою та звернувся зі словом проповіді.

    Найсвіжіше

    Популярне