П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав українців із Днем родини

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав українців із Днем родини, який відзначається 8 липня.

    «Кожна родина – неповторна й унікальна, має свої традиції й історію, цінності і пам’ять, свої щасливі і не дуже моменти. Але всі родини об’єднує любов і Боже покликання берегти й продовжувати життя. Саме родина має бути тією непохитною міцною фортецею, яка завжди прихистить від життєвих стихій, заспокоїть у буремні хвилини, вилікує у моменти болю, підтримає в час падіння, даруватиме підтримку, розраду, лагідність», – йдеться у дописі митрополита Епіфанія у Фейсбуці.

    За словами предстоятеля ПЦУ, родина – це великий дар Божий і водночас – велика відповідальність не лише за себе і за сьогодні, але й за інших та за майбутнє.

    Родина забезпечує неперервність буття людини у цьому земному світі, спираючись на досвід, мудрість, вміння старших та водночас підживлюючись силою, наснагою й завзяттям молодих. Саме родина вчить, що важливим є не егоїстичне «я», а любляче «ми», і що любити – це не лише відчувати ніжні почуття стосовно інших, але й вміти приймати їх такими, якими вони є, може, не завжди з ними погоджуючись, але від усього серця бажаючи їм добра, – зазначив митрополит.

    «Бороніть свої родини від усякого зла й розчарувань. Щодня працюйте над щирістю, миром та злагодою у своїх родинах, зміцнюйте любов поміж собою. Моліться за свої родини та просіть у Господа для батьків, матерів, бабусь, дідусів, братів, сестер та всіх рідних і близьких вам людей Божої милості та благословіння!», – закликав митрополит Епіфаній.

    «Вінець старих – сини синів, і слава дітей – батьки їхні» (Притч. 17: 6) – сказано у Біблії. Кожен несе відповідальність за збереження своєї родини та гармонійні стосунки у ній. Тож піклуйтеся про свої родини, наповнюйте їх теплом і любов’ю та просіть Господа про благословіння та злагоду.

    Нагадаємо, День родини в Україні є відносно молодим святом і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 “Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят” був підписаний 30 грудня 2011 року.

    Найсвіжіше

    Популярне