Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Відповідь патріарха Варфоломія тим, хто мріє про Вселенський Патріархат, «як про православний Ватикан»

    Вселенський патріарх Варфоломій дав рішучу відповідь тим, хто — як він заявив — забуває правду, що Господь наш Ісус Христос є найбільшою силою Церкви і мріє про Вселенський Патріархат «десь за кордоном, як православний Ватикан, з мирською славою і силою».

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com.

    У своїй промові після Божественної літургії, яку Вселенський патріарх 1 липня очолив на честь святкування пам’яті апостолів Петра і Павла, він наголосив, що «для Церкви Христової немає мирських сил. Ні географічний ступінь, ні безліч послідовників, ні матеріальне багатство не можуть бути силою для Церкви Христової. Найбільша сила — це наш Господь Ісус Христос. І його розп’яття».

    Патріарх Варфоломій також зазначив, що життя і хід Христової Святої Великої Церкви протягом століть нагадує життя апостолів.

    «Силою розп’ятого Господа, Свята Велика Церква Христа пережила стільки поганих моментів в історичному житті, дала добрі свідчення світові і творила чудеса. Наскільки життя і хід століть схожий на життя апостолів, як ми чули це сьогодні в Апостольському читанні».

    Патріарх згадав про дванадцятьох апостолів: «Вони були не тільки для свого часу, але і протягом усіх століть заступниками Воскресіння, завдяки яким наша віра не марна, а наше проповідування не порожнє».

    «Саме покликання та обрання їх апостолами, хоча вони були простими, неписьменними та бідними людьми, є ілюстрацією істини, яку може Бог; що Божі стандарти відрізняються від людських; і що, отже, нічого малого, нічого не слід зневажати, бо це в очах Бога може мати незліченну цінність і значення».

    Також вселенський патріарх Варфоломій звершив поминальну молитву за упокій душі патріарха Димитрія.

    Найсвіжіше

    Популярне