Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    В окупованому Севастополі з природоохоронного об’єкту виселяють монахів РПЦвУ

    Окупаційна адміністрація міста Севастополя прийняла рішення виселити монахів Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) з природоохоронного об’єкту – заказника Байдарський.

    Про це пише “Informer” з посиланням на виступ директора департаменту природних ресурсів і екології Юлії Гаврілової в окупаційному Законодавчому зібранні Севастополя.

    “Позиція однакова у відношенні всіх подібних ситуацій, відбулось адміністративне правопорушення. У нас було адміністративне розслідування, встановлено факт правопорушення, на сьогоднішній день пред’явлено штраф. Особи, які там знаходяться, будуть переміщуватись з цієї території”, – розповіла Гаврілова.

    Вона підкреслила, що Лісовим кодексом РФ передбачено надання релігійним організаціям ділянок лісу для будівництва релігійних споруд, але це не стосується заказників.

    Видання нагадує, дерев’яні будиночки на бетонному фундаменті навесні цього року збудували монахи Свято-Климентовського Інкерманського чоловічого монастиря Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП). При цьому, намісник обителі єродиякон Калліст Філімонов заявляв, що дозвіл на будівництво у природоохоронній зоні священнослужителі Моспатріархату отримали від колишнього окупаційного губернатора окупованого Росією Криму Дмітрія Овсяннікова.

    Найсвіжіше

    Популярне