П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Наука і релігія – не дві протилежності» – митрополит Епіфаній відвідав Музей науки

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав Музей науки Малої академія наук України.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Вкотре переконався: наука і релігія – це не дві протилежності, це два крила розумного буття людини як творіння Божого. Світло наукових знань не суперечить вірі, навпаки – воно підтримує її та розкриває великий задум Бога-Творця, допомагає усвідомити, що світ, у якому ми живемо, це не хаос випадковостей, а ідеальна продуманість Промислу Божого», – написав митрополит.

    Президент Малої академії наук Станіслав Довгий представив Його Блаженству численні експонати та розповів про фізичні явища, які вони ілюструють.

    Варто зазначити, що це перший державний музей, де потрібно торкатися експонатів. Відвідувач опиняється в просторі, де в зрозумілій і доступній формі продемонстровані найважливіші наукові здобутки людства, їхні закони та взаємодія.

    «Наука і віра – ніби два крила літака, що забезпечують йому рівновагу і дають змогу злетіти. Освячені духом віри наукові знання наповнюють сенсом дії, вчинки, дають внутрішні сили для поступу. Адже лише віра дає те, чого не в силі дати розум. «Бо істинно кажу вам: якщо ви матимете віру як зерно гірчичне і скажете горі цій: перейди звідси туди, і вона перейде; і не буде нічого неможливого для вас» (Мф. 17: 20)», – підсумував предстоятель ПЦУ.

    Предстоятеля помісної Української Православної Церкви супроводжував протоієрей Петро Ландвитович.

    Найсвіжіше

    Популярне