П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Біля кордону із Росією, в Естонії згорів храм РПЦ, ймовірно через підпал

    В Естонії в місті-курорті Нарва-Йиесуу недалеко від кордону з Росією згоріла дерев’яна православна церква на честь Казанської ікони Божої Матері. Храм належить до Естонської Православної Церкви Московського патріархату.

    Про це повідомляє портал Rus.postimees з посиланням на Põhjarannik.

    Відзначається, що вогонь повністю знищив інтер’єр церкви, постраждали стіни, дах частково обвалилася. За попередніми даними, причиною пожежі став підпал.

    Фото: Илья Смирнов/Pхhjarannik

    Повідомлення про пожежу надійшло о 4:23 ранку 17 червня. До моменту прибуття рятувальників на місце вся будівля храму палала. Пожежникам вдалося запобігти поширенню вогню на сусідні будівлі, в тому числі на будинок священника і підсобні приміщення. Пожежники гасили полум’я близько 2 годин.

    Фото: Илья Смирнов/Pхhjarannik

    Зараз поліція з’ясовує обставини події.

    У лютому 2021 року в цій церкві була ще один пожежа, в результаті сильно постраждали вівтар, ікони XVIII століття і дубовий іконостас XIX століття. Тоді рятувальники також назвали причиною підпал. У 2019 від пожежі постраждав парафіяльний будинок.

    Фото: Илья Смирнов/Pхhjarannik

    Єромонах Корнилій, який із 2019 року є настоятелем храму, що недавно згорів, раніше проходив службу у Санкт-петербурзькій єпархії РПЦ.

    Єромонах Корнилій / фото: kaasanitempel.info

    Найсвіжіше

    Популярне