Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У Польщі затримали політика за підозрою у шпигунстві на користь Росії

    Співробітники Агенції внутрішньої безпеки Республіки Польща затримали колишнього діяча проросійської партії “Зміна” Януша Н. за підозрою у шпигунстві на користь розвідувальних органів Російської Федерації.

    Про це інформують “Факти” з посиланням на Polsat News.

    Повідомляється, що суд на вимогу прокуратури постановив затримати чоловіка на три місяці. Обвинувачення за участь у шпигунстві на користь секретних служб РФ проти інтересів Польщі йому висунуто прокурором із Мазовецького відділку.

    Речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин повідомив, що Януш Н. не визнає своєї провини, однак, Окружний суд Варшави ухвалив рішення відправити його під арешт.

    У повідомленні нагадують, що участь у діяльності іноземної розвідки проти Республіки Польща карається позбавленням волі від одного до десяти років.

    Серед деталей проведеної спецоперації зазначається, що співробітники Агентства внутрішньої безпеки провели обшук місця проживання Януша Н., під час якого вилучили гроші на суму понад 300 тисяч злотих та велику кількість носіїв даних.

    Слідчі встановили, що Януш Н. був прихильником РФ і активно діяв на користь цієї країни. А саме, на завдання російської розвідки вказаний громадянин намагався встановити контакти з польськими політиками, а також чиновниками з інших країн, що працюють у Європарламенті.

    Така його діяльність була частиною російських пропагандистських і дезінформаційних проектів, метою яких було послаблення позицій Польщі в ЄС та на міжнародній арені.

    Найсвіжіше

    Популярне